Πατερικός Λόγος

Η εμφάνιση της Αγίας Αικατερίνης στον αγιο Παϊσιο

Τον Μάιο του 1975 επισκέφθηκε τον Άγιο Παϊσιο η Αγία Αικατερίνη. Ενώ βρισκόταν στο κελί του στο Ησυχαστήριο, παρουσιάσθηκε ολοζώντανη μπροστά του, καθισμένη σε θρόνο! Ο Όσιος γονάτισε και με πολλή ευλάβεια ασπαζοταν τα πόδια της. Όταν διηγήθηκε το θείο αυτό γεγονός, παρατήρησε: «Η Αγία Αικατερίνη δεν είναι όπως εικονίζεται σε μερικές εικόνες, είναι ψηλή […]

Συντάκτης: Ομάδα ΙΜΑΝΓ

Τον Μάιο του 1975 επισκέφθηκε τον Άγιο Παϊσιο η Αγία Αικατερίνη. Ενώ βρισκόταν στο κελί του στο Ησυχαστήριο, παρουσιάσθηκε ολοζώντανη μπροστά του, καθισμένη σε θρόνο! Ο Όσιος γονάτισε και με πολλή ευλάβεια ασπαζοταν τα πόδια της.

Όταν διηγήθηκε το θείο αυτό γεγονός, παρατήρησε: «Η Αγία Αικατερίνη δεν είναι όπως εικονίζεται σε μερικές εικόνες, είναι ψηλή και λεπτή»

– Γέροντα, σκέφτομαι ότι, αν έβλεπα τον τροχό της Αγίας Αικατερίνης, θα πέθαινα από τον φόβο μου!
– Άμα πέθαινες, πριν σε ανεβάσουν στον τροχό, καλά θα ήταν· θα ήταν ευλογία από τον Θεό. Αλλά αν τυχόν ανέβαινες εκεί και δυσκολευόσουν, εκείνο θα ήταν το βάσανο. Οι Μάρτυρες είχαν καλή διάθεση, βοηθούσε και ο Χριστός και άντεχαν στους πόνους.

Τί αγάπη είχαν οι άγιοι Μάρτυρες για τον Χριστό, τί λεβεντιά!… Η Αγία Σολομονή με τα επτά παιδιά της, ένας-ένας, μαρτύρησαν όλοι..