Αγιολόγιο - Βίοι Αγίων

Ο Άγιος Μαρίνος ο Μάρτυρας

Σήμερα, 16 Δεκεμβρίου, εορτάζει ο Άγιος Μαρίνος ο Μάρτυρας. Έλαβε το μαρτυρικό στεφάνι στα τέλη του 3ου μ.Χ. αιώνα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρώμη και πήρε το αξίωμα του Συγκλητικού. Αλλά οι πολλές του αγαθοεργίες προς τους χριστιανούς, εξήγειραν εναντίον του τις υπόνοιες των συναδέλφων του, οι οποίοι, αφού εξέτασαν, ανακάλυψαν ότι ο Μαρίνος ανήκε […]

Συντάκτης: Ομάδα ΙΜΑΝΓ

Σήμερα, 16 Δεκεμβρίου, εορτάζει ο Άγιος Μαρίνος ο Μάρτυρας. Έλαβε το μαρτυρικό στεφάνι στα τέλη του 3ου μ.Χ. αιώνα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρώμη και πήρε το αξίωμα του Συγκλητικού. Αλλά οι πολλές του αγαθοεργίες προς τους χριστιανούς, εξήγειραν εναντίον του τις υπόνοιες των συναδέλφων του, οι οποίοι, αφού εξέτασαν, ανακάλυψαν ότι ο Μαρίνος ανήκε στην χριστιανική Εκκλησία. Και τότε τον κατήγγειλαν.

Συνελήφθη με αυτοκρατορική διαταγή και επειδή δεν θέλησε να θυσιάσει στα είδωλα, καταδικάστηκε σε θάνατο. Ενώ τον οδηγούσαν στον τόπο της εκτέλεσης, είδε μερικούς από τους φίλους του να κλαίνε και αυτός με πραότητα τους είπε: «Γιατί κλαίτε και λυπάστε; Μάθετε ότι πηγαίνω από το σκοτάδι στο αιώνιο φως, από τον χώρο του σταδίου στα βραβεία, και από τον θάνατο στην παντοτινή ζωή». Μετά από λίγο η κεφαλή του έπεφτε, η δε ψυχή του πετούσε στα σκηνώματα των δικαίων.

πηγή: synaxarion.gr