Αγιολόγιο - Βίοι Αγίων

Ο Άγιος Νέστωρας ο Μάρτυρας

Ο Άγιος Μάρτυς Νέστορας καταγόταν από την Πέργη της Παμφυλίας της Μικράς Ασίας και έζησε κατά τους χρόνους του βασιλέως Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και του ηγεμόνος Ποπλίου. Γεννήθηκε από ευσεβείς και φιλόθεους γονείς και αφού έμαθε από αυτούς τα ιερά γράμματα, αποστόμωνε τους Έλληνες με τις θείες γραφές και οδηγούσε πολλούς προς την […]

Συντάκτης: Ομάδα ΙΜΑΝΓ

Ο Άγιος Μάρτυς Νέστορας καταγόταν από την Πέργη της Παμφυλίας της Μικράς Ασίας και έζησε κατά τους χρόνους του βασιλέως Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και του ηγεμόνος Ποπλίου.

Γεννήθηκε από ευσεβείς και φιλόθεους γονείς και αφού έμαθε από αυτούς τα ιερά γράμματα, αποστόμωνε τους Έλληνες με τις θείες γραφές και οδηγούσε πολλούς προς την αλήθεια. Όμως κατηγορήθηκε ότι ήταν Χριστιανός, συνελήφθη από τον Άρχοντα Ειρήναρχο και οδηγήθηκε στον ηγεμόνα, ενώπιον του οποίου ομολόγησε τον Χριστό ως Θεό αληθινό και Δημιουργό του κόσμου.

Το μαρτύριο άρχισε. Πρώτα τον κτύπησαν μέχρι θανάτου.

Έπειτα τον έγδαραν και τέλος, επειδή δεν αρνιόταν τον Χριστό, τον κάρφωσαν πάνω σε σταυρό. Και όσο ήταν κρεμασμένος δίδασκε στους παρευρισκόμενους την οδό της αλήθειας. Έτσι, δοξολογώντας τον Θεό, εξέπνευσε και έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου.

πηγή: synaxarion.gr