Πατερικός Λόγος

Το ζητούμενο είναι να θέλει ο άνθρωπος να ελευθερωθεί!

Ο Κύριος επαίνεσε τον Πέτρο για την ομολογία του, όταν του είπε οτι Αυτός είναι ο Χριστός ο Υιός του Θεού του ζωντος και συνέχισε τον λόγο Του με μια αινιγματική φράση: Θα σου δώσω τα κλειδιά της βασιλείας των ουρανών, και ο,τι δέσεις πάνω στη γη θα είναι δεμένο στους ουρανούς και ο,τι λύσεις […]

Συντάκτης: Ομάδα ΙΜΑΝΓ

Ο Κύριος επαίνεσε τον Πέτρο για την ομολογία του, όταν του είπε οτι Αυτός είναι ο Χριστός ο Υιός του Θεού του ζωντος και συνέχισε τον λόγο Του με μια αινιγματική φράση: Θα σου δώσω τα κλειδιά της βασιλείας των ουρανών, και ο,τι δέσεις πάνω στη γη θα είναι δεμένο στους ουρανούς και ο,τι λύσεις πάνω στη γη θα είναι λυμένο στους ουρανούς. (Βλ. Ματθ. κεφ.16).

Τα κλειδιά είναι η χάρη της Ιεροσύνης δια της οποίας επιτελείται η συγχώρηση των αμαρτιών των ανθρώπων, ώστε λύνονται από τα δεσμά της αμαρτίας και επικαιροποιούν τη θέση τους στην Βασιλεία των Ουρανών.

Γι αυτό κι αργότερα ο Πέτρος και πάλι θα ζητήσει από τον Κύριο, να διευκρινίσει αν μέχρι κι εφτά φορές μπορεί να συγχωρεί τον άνθρωπο! Κι ο Χριστός απάντησε όχι μόνο εφτά, αλλά εβδομήντα φορές επί εφτά δηλαδή όσες χρειαστεί, άπειρες (βλ. Ματθ. κεφ. 18).

Το ζητούμενο είναι να θέλει ο άνθρωπος να ελευθερωθεί!

Η Ιεροσύνη μέσα από την Ιερά Εξομολόγηση κρατάει το θυρωρείο της Ουράνιας Βασιλείας και εισοδεύει σε αυτήν τους μετανοούντες