Πατερικός Λόγος

Γέροντας Νήφων για Άγιο Παΐσιο: Ευλογία άνθρωπο που είδαμε και ζήσαμε να τον προσκυνούμε τώρα Άγιο

Έχουμε την μεγάλη ευλογία έναν άνθρωπο που είδαμε και ζήσαμε, να τον προσκυνούμε τώρα Άγιο, πάνω στην εικόνα του. Αυτό είναι η σκανδαλώδης αγάπη και εύνοια του Θεού προς τον κόσμο. Θα είχαμε μία δικαιολογία να λέγαμε, «στις μέρες μας μόνο η αμαρτία βασιλεύει και δεν έχουμε ένα παράδειγμα να δούμε». Όμως μας διαψεύδει ο […]

Συντάκτης: Ομάδα ΙΜΑΝΓ

Έχουμε την μεγάλη ευλογία έναν άνθρωπο που είδαμε και ζήσαμε, να τον προσκυνούμε τώρα Άγιο, πάνω στην εικόνα του. Αυτό είναι η σκανδαλώδης αγάπη και εύνοια του Θεού προς τον κόσμο.

Θα είχαμε μία δικαιολογία να λέγαμε, «στις μέρες μας μόνο η αμαρτία βασιλεύει και δεν έχουμε ένα παράδειγμα να δούμε». Όμως μας διαψεύδει ο Χριστός και μας παρουσιάζει αυτά τα φωτεινά αστέρια, τους στύλους της Εκκλησίας μας, τους νεοφανείς Αγίους και δει τον Άγιο Παΐσιο, που η αγάπη του για τον Χριστό και για τον κόσμο τον έκανε να γίνει παγκόσμιος, παρ’ όλο που ήταν ένας απλός μοναχός. Να ξεπεράσει τα σύνορα του Αγίου Όρους και της πατρίδος μας και να κατακτήσει ολόκληρη την Οικουμένη.

Να ευχαριστήσουμε το Θεό γι αυτές τις ευεργεσίες που μας δίνει και να τον ευχαριστήσουμε που έδωσε αυτή την Χάρη στον Άγιο Παΐσιο που ενώ είχε τέτοια αγιότητα πάνω του εντούτοις θεωρούσε τον εαυτό του έναν τενεκέ. Και όταν του έλεγαν πως Γέγοντα αισθάνεσαι όταν έρχονται οι άνθρωποι να σε δουν, να σε τιμήσουν, έλεγε ότι είναι ένα κονσερβοκούτι που χτυπάει ο ήλιος επάνω και λάμπει και νομίζουν οι άνθρωποι ότι είναι χρυσός. Έτσι έλεγε για τον εαυτό του.

Να ζητήσουμε όλοι μας απόψε τις ευχές του, να μας σκεπάζει, ξέρετε όλοι για τη ζωή του, ξέρετε όλοι για τα θαύματά του, κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία, ο σκοπός όμως δεν είναι μόνο να ξέρουμε αλλά και πράττουμε αυτά που διαβάζουμε και αυτά που οι Άγιοι μας μας παρέδωσαν.

Από το κήρυγμα του Γέροντα Νήφωνα στην αγρυπνία του Αγίου Παΐσίου 12 Ιουλίου 2021