Πατερικός Λόγος

Γέροντας Νήφων: Οι Άγιοι είναι οι συνεργοί του Χριστού στη σωτηρία του κόσμου

Οι Άγιοι, τι είναι οι Άγιοι; Οι Άγιοι είναι οι συνεργοί του Χριστού στη σωτηρία του κόσμου. Είναι οι συνεργάτες του Θεού για την σωτηρία μας. Είναι οι οδοδείκτες. Είναι η συνέχεια του Ευαγγελίου του Χριστού στον κόσμο. Είναι η συνέχεια της ζωής του Χριστού στον κόσμο. Είναι οι Άγιοι η φανέρωση του Θεού στον […]

Συντάκτης: Ομάδα ΙΜΑΝΓ

Οι Άγιοι, τι είναι οι Άγιοι; Οι Άγιοι είναι οι συνεργοί του Χριστού στη σωτηρία του κόσμου. Είναι οι συνεργάτες του Θεού για την σωτηρία μας. Είναι οι οδοδείκτες. Είναι η συνέχεια του Ευαγγελίου του Χριστού στον κόσμο. Είναι η συνέχεια της ζωής του Χριστού στον κόσμο. Είναι οι Άγιοι η φανέρωση του Θεού στον κόσμο.

Και κατάλαβαν αυτοί οι Άγιοι ότι για να απαλλαγεί κανείς από τη νέκρωση, στην οποία περιήλθαμε όλοι μετά την παράβαση των πρωτοπλάστων οι οποίοι μαζί με την παρακοή τους συμπαρέσυραν την κτίση όλη στη φθορά και τον θάνατο, κατάλαβαν οι Άγιοι ότι για να απαλλαγούν από τον θάνατο δεν υπάρχει άλλο τρόπος, αλλά να πλησιάσουν την Πηγή της ζωής.

Όσο νεκρωμένοι είμαστε από τα πάθη μας, τις αδυναμίες μας, από τα λάθη μας, δεν στέκεται τίποτα μπροστά στην παρουσία του Αναστάντος Χριστού. Διότι αυτός είναι η ζωή και η ανάσταση.

Όταν έρθουμε σε επαφή Μαζί του, όταν αφήσουμε τον Χριστό να έρθει κοντά μας, τότε παύει η θανατίλα.

Κήρυγμα του Γέροντα Νήφωνα στην Iερά αγρυπνία, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 (Αρτεμίου μεγαλομάρτυρος, Ματρώνης οσίας της Χιοπολίτιδος. Γερασίμου οσίου του εν Κεφαλληνία) στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.