Πατερικός Λόγος

Γέροντας Νήφων: Μας λείπουν άγιες μανάδες

«Aπευθύνομαι στα κορίτσια που θα γίνεται αύριο μανάδες ή όσες είστε μανάδες και γιαγιάδες, τι χρέος έχουμε. Ενθυμείστε όταν ήταν μικρό παιδάκι ο Άγιος που καθόταν με την γιαγιά του και διαβάζανε το Απόδειπνο; Διαβάζαν τους χαιρετισμούς. Εδιαβάζαν, προσευχόντουσαν. Και βλέπετε ότι πίσω από μεγάλους Αγίους βρίσκονται άγιες μανάδες. Τον Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Γρηγόριο […]

Συντάκτης: Ομάδα ΙΜΑΝΓ

«Aπευθύνομαι στα κορίτσια που θα γίνεται αύριο μανάδες ή όσες είστε μανάδες και γιαγιάδες, τι χρέος έχουμε. Ενθυμείστε όταν ήταν μικρό παιδάκι ο Άγιος που καθόταν με την γιαγιά του και διαβάζανε το Απόδειπνο; Διαβάζαν τους χαιρετισμούς. Εδιαβάζαν, προσευχόντουσαν. Και βλέπετε ότι πίσω από μεγάλους Αγίους βρίσκονται άγιες μανάδες. Τον Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, τον Άγιο Χρυσόστομο, τον Άγιο Αυγουστίνο, η Ανθούσα, η Εμμέλεια. Και όχι τον καιρό εκείνο και από σύγχρονους Αγίους.

Ενθυμάστε όταν σας είπα άλλες φορές για τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη. Όταν ήμουν φοιτητής και πήγα με ρώτησε αν ξέρω ποιος είναι ο πρώτος του Γέροντας. Εγώ του είπα ο Νικόδημος. Και μου είπε «όχι, η μάνα μου. Η μάνα μου ήταν ο πρώτος μου γέροντας». Έβλεπαν την αγιότητα πρακτικά. Αυτό μας λείπει σήμερα. Μας λείπουν άγιες μανάδες».

Από το κήρυγμα του Γέροντα Νήφωνα στη σύναξη φοιτητών της 5ης Νοεμβρίου 2022.