Αρθρογραφία

Τα αδιάφθορα ιερά λείψανα της Αγίας Αικατερίνης

Εντός του ιερού του Καθολικού της Ι.Μ.Αγιας Αικατερίνης στο Όρος Σινά, φυλάσσονται τα αδιάφθορα ιερά λείψανα της Αγίας Αικατερίνης σε δύο λειψανοθήκες. Η μία περιέχει την κάρα της η οποία περιβάλλεται από χρυσό στεφάνι, ενώ η άλλη ( το αριστερό της χέρι) είναι διακοσμημένο με χρυσά δαχτυλίδια και πολύτιμους λίθους. * Το τίμιο και πάναγνο […]

Συντάκτης: Ομάδα ΙΜΑΝΓ

Εντός του ιερού του Καθολικού της Ι.Μ.Αγιας Αικατερίνης στο Όρος Σινά, φυλάσσονται τα αδιάφθορα ιερά λείψανα της Αγίας Αικατερίνης σε δύο λειψανοθήκες. Η μία περιέχει την κάρα της η οποία περιβάλλεται από χρυσό στεφάνι, ενώ η άλλη ( το αριστερό της χέρι) είναι διακοσμημένο με χρυσά δαχτυλίδια και πολύτιμους λίθους.

* Το τίμιο και πάναγνο σώμα της Αγίας Αικατερίνης το σκέπασαν άγγελοι και το μετέφεραν στη κορυφή του υψηλότερου όρους του Σινά. Εκεί παρέμεινε κατά την παράδοση άταφο επί αιώνες. Ανάμεσα στον 8ο με 9ο αιώνα η ύπαρξη του τιμίου λειψάνου αποκαλύφθηκε σε όνειρο μοναχών της μονής, οπότε έγινε η ανακομιδή και η τοποθέτηση του στο Άγιο Βήμα του Καθολικού της Μονής Σινά, αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Από τότε ο ναός φέρει το όνομα της Αγίας Αικατερίνης.

Θεωρείται δε «πολιούχος Σινά», προστάτιδα δηλ. της Μονής.