Αγιολόγιο - Βίοι Αγίων

Οι Άγιοι Αλέξανδρος, Θεοδότη, Γλυκερία, Άννα καί Ελισάβετ οι Μάρτυρες

Σήμερα 22 Οκτωβρίου εορτάζουν οι Άγιοι Αλέξανδρος, Θεοδότη, Γλυκερία, Άννα καί Ελισάβετ οι Μάρτυρες Ο Άγιος Αλέξανδρος ήταν επίσκοπος και κήρυττε με μεγάλο ζήλο το Ευαγγέλιο στα πλήθη των ειδωλολατρών. Τα κηρύγματά του προσέλκυσαν πλήθος ειδωλολατρών στην Χριστιανική πίστη. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον άρχοντα του τόπου. Έτσι λοιπόν διέταξε να συλλάβουν τον Άγιο και […]

Συντάκτης: Ομάδα ΙΜΑΝΓ

Σήμερα 22 Οκτωβρίου εορτάζουν οι Άγιοι Αλέξανδρος, Θεοδότη, Γλυκερία, Άννα καί Ελισάβετ οι Μάρτυρες

Ο Άγιος Αλέξανδρος ήταν επίσκοπος και κήρυττε με μεγάλο ζήλο το Ευαγγέλιο στα πλήθη των ειδωλολατρών. Τα κηρύγματά του προσέλκυσαν πλήθος ειδωλολατρών στην Χριστιανική πίστη.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον άρχοντα του τόπου. Έτσι λοιπόν διέταξε να συλλάβουν τον Άγιο και να τον υποβάλλουν σε βασανιστήρια, για να τον αναγκάσουν να θυσιάσει στα είδωλα. Εκείνος όμως δεν πείστηκε.

Ένας στρατιώτης, ονόματι Ηράκλειος, βλέποντας την καρτερία του Αλεξάνδρου πίστεψε στον Χριστό. Ο Ηράκλειος υποβλήθηκε σε πολλά βασανιστήρια και τελικά αποκεφαλίστηκε.

Ο Άγιος Αλέξανδρος με την χάρη του Θεού, θεραπεύτηκε από τις πληγές των βασανιστηρίων. Διετέλεσε και κάποιο θαύμα, έτσι προσέλκυσε στην πίστη του Χριστού τέσσερις γυναίκες, την Θεοδότη, την Γλυκερία, την Άννα και την Ελισάβετ.

Οι γυναίκες αυτές ομολόγησαν την πίστη τους μπροστά στον άρχοντα και οδηγήθηκαν γι’ αυτό κάτω από το σπαθί του δήμιου.

Ύστερα από όλους αποκεφαλίστηκε με ξίφος και ο Άγιος Αλέξανδρος.

πηγή: synaxarion.gr